Turkisk pasta
med vitlökssås, nötfärs och kryddsmörNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Casarecce
200 g
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
25 g
Rökt chilimix
½ förp
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Three spices
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 776 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner rökt chilimix och låt stå på lägsta värme till servering.
Koka casarecce enligt tidsanvisningen på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt gul lök, vitlök, three spices och salt. Fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är frasig.
Tärna tomat och grovhacka bladpersilja.
Lägg upp pasta i tallrikar. Ringla på vitlöksyoghurt. Lägg på den stekta färsen, tomat och persilja. Ringla kryddsmöret över alltihop och servera direkt.
Smaklig måltid!