Turkisk pasta - casarecce med vitlökssås, nötfärs och kryddsmör

Turkisk pasta

med vitlökssås, nötfärs och kryddsmör
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
25 g
(Mjölk)
Rökt chilimix
½ förp
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Three spices
1 ½ msk
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
776 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4. 
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner rökt chilimix och låt stå på lägsta värme till servering.
Koka casarecce enligt tidsanvisningen på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt gul lök, vitlök, three spices och salt. Fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är frasig.
Tärna tomat och grovhacka bladpersilja. 
Lägg upp pasta i tallrikar. Ringla på vitlöksyoghurt. Lägg på den stekta färsen, tomat och persilja. Ringla kryddsmöret över alltihop och servera direkt.
Smaklig måltid!