Blackbean burger med bbq-sås, rostad potatis och padrones
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Blackbean burger med bbq-sås

rostad potatis och padrones
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Pimientos de padrón
1 förp
Olja
Salt
Svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Rökt chilimix
1½ tsk
Salt
2 krm
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
2 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Frömix
½ förp
Olja
Rödlök
1 st
Ättiksprit (12%)
2 msk
Socker
2 msk
Vatten
½ dl
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
BBQ-sås
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
849 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
107 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Tillsätt pimientos de padrón till potatisen och ringlar över lite mer olja. Rosta allt ytterligare ca 10 min.
Häll av och skölj svarta bönor, lägg i en bunke. Mosa bönorna lätt med en gaffel eller händerna. Blanda ner pressad vitlök, rökt chilimix, salt, ströbröd, vatten och vegetarisk färs. Blanda väl och låt stå till steg 6.
Skiva rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda ner ättika, socker och vatten. Låt stå till servering.
 Skiva tomat tunt.
Grovhacka frömix på skärbrädan. Forma färsblandningen till 2 burgare. Lägg ena sidan av burgaren på frömixen och tryck till lite lätt. Hetta upp rikligt med olja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna på medelvärme ca 3 min per sida.
Fyll hamburgerbröd (se tips!) med BBQ-sås, mixsallad, blackbeanburger, tomat, picklad rödlök och lite mer BBQ-sås. Servera med rostad potatis och padrones. 
Smaklig måltid!