Stekt fläskkotlett med pepparrotssås och snabbpicklade rödbetor

Stekt fläskkotlett med pepparrotssås

och snabbpicklade rödbetor
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Förkokta rödbetor
1 förp
Salt
½ tsk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Olja
1 tsk
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Pepparrot
1 st
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Ättiksprit (12%)
½ tsk
Smör
(Mjölk)
Fläskkotlett
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Färsk pepparrot kan variera i styrka så smaka dig fram till den styrkan som passar dig.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Klyfta rödbetor och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker, ättiksprit och olja. Rör om då och då.
 Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, lite i taget, salt och kycklingbuljong. Koka ca 3 min. Skala och finriv pepparrot. Tillsätt vispgrädde, riven pepparrot, ättiksprit och en klick smör. Koka upp och smak av.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Servera stekta fläskkotletter med pepparrotssås, picklade rödbetor och kokt potatis.
Smaklig måltid!