Stekt fläskkotlett med pepparrotssås
och snabbpicklade rödbetorNytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Förkokta rödbetor
1 förp
Salt
½ tsk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Olja
1 tsk
Smör
1 msk
Vetemjöl
¾ msk
Vatten
1½ dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Pepparrot
1 st
Vispgrädde
½ dl
Ättiksprit (12%)
½ tsk
Smör
Fläskkotlett
300 g
Smör
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Färsk pepparrot kan variera i styrka så smaka dig fram till den styrkan som passar dig.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta rödbetor och lägg i en skål. Blanda ner salt, socker, ättiksprit och olja. Rör om då och då.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, lite i taget, salt och kycklingbuljong. Koka ca 3 min. Skala och finriv pepparrot. Tillsätt vispgrädde, riven pepparrot, ättiksprit och en klick smör. Koka upp och smak av.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 4 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Servera stekta fläskkotletter med pepparrotssås, picklade rödbetor och kokt potatis.
Smaklig måltid!