Thailändska räk- och fläskbiffar med lime, mynta, koriander och sweet-chili dip

Streetfood

Laktosfri

Thailändska räk- och fläskbiffar

med lime, mynta, koriander och sweet-chili dip
Nytt recept
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Lime, zest
1 st
Koriander
10 g
Mynta
10 g
Räkor (300g)
1 förp
(Kräftdjur)
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Chili flakes
½ tsk
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Fläskfärs
250 g
Olja
Jasminris
135 g
Isbergssallad
1 st
Lime
1 st
Mynta
10 g
Koriander
10 g
Sweet chilisås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
863 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Skala och finriv vitlök och ingefära (ca 1 msk). Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka koriander och mynta. Häll av räkor ordentligt, pressa gärna ur vätskan försiktigt. Grovhacka räkorna. Lägg allt i en bunke tillsammans med ströbröd, chili flakes, fisksås, ägg och fläskfärs.
 Blanda ihop smeten ordentligt. Forma färsen till ca 12 små biffar. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är genomstekta. 
 Plocka blad från isbergssallad och klyfta den använda limen. Plocka bladen från mynta och koriander. Lägg allt på ett serveringsfat eller i separata skålar.
Servera genom att lägga biffar i salladsblad tillsammans med lite mynta och koriander. Pressa på lime och dippa allt i sweet chilisåsen. Servera tillsammans med jasminris.
Smaklig måltid!