Laktosfri
Kycklinggryta med svamp
timjan, äpple och potatismosNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
Smör
2 msk
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Kinesisk soja
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 642 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta gul lök. Halvera champinjoner. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skär inte bort fettet, det smälter i grytan och ger god och fyllig smak.
Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn kyckling ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, champinjoner och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, tomatpuré, torkad timjan, kinesisk soja, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 10 min.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Tärna äpple. Dra grytan från värmen och blanda ner äpple. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med potatismos.
Smaklig måltid!