Kycklinggryta med svamp, timjan, äpple och potatismos
Laktosfri

Kycklinggryta med svamp

timjan, äpple och potatismos
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
450 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
2 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rött äpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
642 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta gul lök. Halvera champinjoner. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skär inte bort fettet, det smälter i grytan och ger god och fyllig smak.
 Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn kyckling ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, champinjoner och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, tomatpuré, torkad timjan, kinesisk soja, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 10 min. 
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Tärna äpple. Dra grytan från värmen och blanda ner äpple. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med potatismos.
Smaklig måltid!