Fiskgratäng med potatisstomp,
gräslök, fänkål och parmesanNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Fänkål
½ st
Gräslök
20 g
Smör
1 msk
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Dill
20 g
Minifraiche
2 dl
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 569 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och dela mospotatis i små bitar. Strimla fänkål och gräslök. Koka potatisen mjuk i vattnet, ca 10 min. Dra åt sidan och lägg i fänkål. Låt stå ca 2 min.
Häll av vattnet. Tillsätt smör, gräslök och salt, mosa allt med en potatisstöt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citron i ljummen vatten och finriv skalet. Hacka dill. Lägg allt i en skål. Blanda ner minifraiche, ½ krm salt och lite nymald svartpeppar.
Skär sejrygg i mindre bitar. Pressa över citronsaft från halva citronen. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg potatisstomp i botten av en ugnform (ca 15x20 cm). Lägg på fisken och täck allt med crème fraiche blandningen. Strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.
Skär tomat och snackgurka i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner mixsallad.
Dela den använda citronen i klyftor. Servera fiskgratäng med grönsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!