Fiskgratäng med potatisstomp, gräslök, fänkål och parmesan

Fiskgratäng med potatisstomp,

gräslök, fänkål och parmesan
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
Mospotatis
450 g
Fänkål
½ st
Gräslök
20 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
1½ krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Dill
20 g
Minifraiche
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
569 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och dela mospotatis i små bitar. Strimla fänkål och gräslök. Koka potatisen mjuk i vattnet, ca 10 min. Dra åt sidan och lägg i fänkål. Låt stå ca 2 min.
Häll av vattnet. Tillsätt smör, gräslök och salt, mosa allt med en potatisstöt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Skölj citron i ljummen vatten och finriv skalet. Hacka dill. Lägg allt i en skål. Blanda ner minifraiche, ½ krm salt och lite nymald svartpeppar.
Skär sejrygg i mindre bitar. Pressa över citronsaft från halva citronen. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
Lägg potatisstomp i botten av en ugnform (ca 15x20 cm). Lägg på fisken och täck allt med crème fraiche blandningen. Strö över riven parmesan. Gratinera högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.
Skär tomat och snackgurka i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner mixsallad. 
Dela den använda citronen i klyftor. Servera fiskgratäng med grönsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!