Kyckling med grädd- och parmesanrostad potatis, jalapeno och balsamicosky

Kyckling med grädd- och parmesanrostad potatis

jalapeno, tomatsallad och balsamicosky
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Grädd- och parmesanrostad potatis är en enklare och mer lättlagad variant av potatisgratäng.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Olivolja
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Jalapeño
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Smör
1 msk
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Balsamvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
2 tsk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
1 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta potatis och lägg i en liten ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. 
 Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Krossa vitlöksklyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftorna. Stek kyckling ca 3 min per sida, ös med vitlökssmöret under stekningen. Lägg över i en ugnsform men spara stekpannan till balsamicoskyn. Tillaga klart kycklingen i nedre delen av ugnen ca 7 min, tills den är genomstekt.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Smält smöret och blanda ner vetemjöl. Vispa ner balsamvinäger, vatten, kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 4 min.
 Skär tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök och grovhacka bladpersilja. Lägg allt i skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar.
 Blanda vispgrädde, mjölk, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål. Ta ut potatisen från ugnen och krossa den lite grovt, gärna med potatisstöt eller liknande. Häll gräddblandningen över potatisen. Finriv parmesanost och strö över. Rosta allt ytterligare ca 5 min. Skiva jalapeno tunt och strö över den gratinerade potatisen. 
Servera kyckling med balsamicosky, tomatsallad och grädd- och parmesanrostad potatis.
Smaklig måltid!