Fläskkotletter i skysås med tryffel- och gräddkokt kål

Fläskkotletter i skysås

med tryffel- och gräddkokt kål
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Småpotatis
400 g
Salt
Olja
Bakplåtspapper
1 st
Strimlad vitkål
1 förp
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
2 krm
Flytande honung
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tryffelolja
1 förp
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Oxbuljong
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
759 kcal
Fett:
45 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Strimla gul lök. Smält smör i en kastrull och fräs lök och strimlad vitkål med salt och flytande honung ca 5 min. Tillsätt vatten och vispgrädde och sjud ca 3 min.
 Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Lyft över fläskkotletterna på en tallrik och pudra ner vetemjöl i stekpannan. Vispa ner vatten, socker, rödvinsvinäger, kinesisk soja och oxbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min, lägg tillbaka fläskkotletterna och sjud ytterligare ca 4 min, tills de är helt klara.
Rör ner tryffelolja i den gräddkokta kålen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera tryffel- och gräddkokt kål till fläskkotletter i skysås och rostad potatis.
Smaklig måltid!