Fläskkotletter i skysås
med tryffel- och gräddkokt kålNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Småpotatis
400 g
Salt
Olja
Bakplåtspapper
1 st
Strimlad vitkål
1 förp
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Salt
2 krm
Flytande honung
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde
1 dl
Tryffelolja
1 förp
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Kinesisk soja
½ förp
Oxbuljong
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 759 kcal
- Fett:
- 45 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Strimla gul lök. Smält smör i en kastrull och fräs lök och strimlad vitkål med salt och flytande honung ca 5 min. Tillsätt vatten och vispgrädde och sjud ca 3 min.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Lyft över fläskkotletterna på en tallrik och pudra ner vetemjöl i stekpannan. Vispa ner vatten, socker, rödvinsvinäger, kinesisk soja och oxbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min, lägg tillbaka fläskkotletterna och sjud ytterligare ca 4 min, tills de är helt klara.
Rör ner tryffelolja i den gräddkokta kålen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera tryffel- och gräddkokt kål till fläskkotletter i skysås och rostad potatis.
Smaklig måltid!