Värmande spansk chorizosoppa med svarta bönor och surdegsbröd

Värmande spansk chorizosoppa

med svarta bönor och surdegsbröd
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Svarta bönor
1 förp
Olja
Chorizofärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Rökt paprikapulver
½-1 förp
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
702 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Halvera och skölj purjolök noggrant. Skär i cm-tjocka skivor. Skala och tärna morot och selleristjälk. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs chorizofärs ca 4 min. 
Tillsätt purjolök, morot, selleristjälk och pressad vitlök till grytan och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, kycklingbuljong, torkad oregano och rökt paprikapulver. Koka upp och tillsätt svarta bönor, sjud ca 15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Servera spansk chorizosoppa med en klick matyoghurt och nybakat surdegspavé.
Smaklig måltid!