Vegetariskt
Vegan
Marockansk sötpotatisgryta med kryddstekta kikärtor
och granatäppleNytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Sötpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Olja
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 tsk
Three spices
2 msk
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rökt paprikapulver
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Kikärtor
1 förp
Olja
Salt
Three spices
1 tsk
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 8 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala sötpotatis och gul lök. Skär sötpotatis och zucchini i jämnstora bitar (ca 2x2 cm). Hacka gul lök. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs sötpotatis, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt ras el hanout, three spices och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, konserverade körsbärstomater, rökt paprikapulver och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk. Smaka av med lite socker, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt zucchini när det återstår ca 5 min av tillagningstiden.
Kvarta granatäpple och slå ur kärnorna i en skål. Hacka bladpersilja och blanda ner i skålen.
Häll av och skölj kikärtor. Rosta kikärtorna i en stekpanna utan stekfett ca 5 min. Tillsätt lite olja och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Krydda med lite salt och three spices.
Servera sötpotatisgryta med kryddstekta kikärtor, granatäppelsallad och bulgur.
Smaklig måltid!