Dragonbiffar med champinjonsås, kokt potatis och mixsallad

Dragonbiffar med champinjonsås

kokt potatis och mixsallad
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Torkad dragon
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
2 dl
Oxbuljong
1 förp
Rödlök
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
627 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Blanda ströbröd, torkad dragon, salt, nymald svartpeppar och mjölk i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma färsen till 2 biffar.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida, eller tills de fått fin stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsform, men spara stekpannan till champinjonsås. Tillaga klart dragonbiffarna mitt i ugnen ca 10 min, tills de är genomstekta.
 Skiva champinjoner. Finhacka gul lök och vitlök. Tillsätt lite mer smör till den använda stekpannan. Stek svampen ca 3 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, vatten och oxbuljong. Låt sjuda ca 5 min, eller tills såsen fått en lagom tjock konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera dragonbiffar med champinjonsås, kokt potatis och mixsallad.
Smaklig måltid!