Ajvar- och parmesangratinerad sej
med citron- och zucchinisalladNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
Crème fraiche
1 dl
Parmesanost
1 bit
Ajvar relish
1 förp
Olja
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Zucchini
1 st
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 tsk
Romansallad
1 st
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finriv parmesanost. Blanda crème fraiche, riven parmesan och ajvar i en liten skål. Ringla lite olja i en ugnsform. Krydda sejrygg med salt och lägg i formen. Fördela crème fraiche-röran över fisken. Baka i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar och fått fin färg.
Skiva zucchini så tunt du kan och lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskal och pressad saft från citronen i skålen. Blanda ner salt, socker och nymald svartpeppar. Strimla romansallad och blanda ner vid servering.
Servera ajvar- och parmesangratinerad sej med zucchinisallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!