Ajvar- och parmesangratinerad sej med citron- och zucchinisallad

Ajvar- och parmesangratinerad sej

med citron- och zucchinisallad
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Ajvar relish
1 förp
Olja
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Zucchini
1 st
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 tsk
Romansallad
1 st
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finriv parmesanost. Blanda crème fraiche, riven parmesan och ajvar i en liten skål. Ringla lite olja i en ugnsform. Krydda sejrygg med salt och lägg i formen. Fördela crème fraiche-röran över fisken. Baka i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar och fått fin färg.
  Skiva zucchini så tunt du kan och lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskal och pressad saft från citronen i skålen. Blanda ner salt, socker och nymald svartpeppar. Strimla romansallad och blanda ner vid servering.
Servera ajvar- och parmesangratinerad sej med zucchinisallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!