Veganska köttbullar med svampsås och gröna ärtor
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Veganska köttbullar

med svampsås och gröna ärtor
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetarisk färs
1 förp
Olja
1 tsk
Gul lök
1 st
Champinjoner
100 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Imat
2½ dl
(Havre)
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
687 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du spara lite disk? Värm ärtorna tillsammans med potatisen den sista minuten istället.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, kinesisk soja, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner vegetarisk färs och forma till ca 5 köttbullar per portion. 
Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna ca 5 min, tills de fått fin färg runtom. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan.
 Hacka gul lök och skiva champinjoner. Hetta upp olja i den använda stekpannan och stek svamp och lök ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner imat, kinesisk soja och porcini mix. Koka ca 5 min. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt. Lägg ner köttbullarna i svampsåsen och låt dem bli varma. 
Hetta upp lite lättsaltat vatten i en kastrull. Värm gröna ärtor ca 1 min. Häll bort vattnet.
Servera veganska köttbullar med svampsås, gröna ärtor och kokt potatis.
Smaklig måltid!