Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Veganska köttbullar
med svampsås och gröna ärtorNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Senap·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Ströbröd
½ förp
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetarisk färs
1 förp
Olja
1 tsk
Gul lök
1 st
Champinjoner
100 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Imat
2½ dl
Kinesisk soja
½ förp
Porcini mix
1 påse
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du spara lite disk? Värm ärtorna tillsammans med potatisen den sista minuten istället.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg ströbröd i en bunke och blanda ner vatten, kinesisk soja, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner vegetarisk färs och forma till ca 5 köttbullar per portion.
Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna ca 5 min, tills de fått fin färg runtom. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan.
Hacka gul lök och skiva champinjoner. Hetta upp olja i den använda stekpannan och stek svamp och lök ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner imat, kinesisk soja och porcini mix. Koka ca 5 min. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt. Lägg ner köttbullarna i svampsåsen och låt dem bli varma.
Hetta upp lite lättsaltat vatten i en kastrull. Värm gröna ärtor ca 1 min. Häll bort vattnet.
Servera veganska köttbullar med svampsås, gröna ärtor och kokt potatis.
Smaklig måltid!