Tofu Stroganoff med champinjoner och potatis
Vegetariskt
Vegan

Tofu Stroganoff

med champinjoner och potatis
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Olja
1 msk
Svartpeppar
Tomatpuré
½ förp
Dijonsenap
½ förp
(Svaveldioxid, Senap)
Rökt paprikapulver
1 förp
Imat
2½ dl
(Havre)
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Potatis
400 g
Mixsallad
65 g
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
599 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna tofu. Kvarta champinjoner och strimla gul lök. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn tofu ca 3 min. Tillsätt svampen och löken, stek ytterligare ca 2 min. 
Blanda ner tomatpuré, dijonsenap, rökt paprikapulver, och lite nymald svartpeppar, låt steka med ca 1 min. Rör ner imat och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. 
 Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och strö över stroganoffen. Servera tofustroganoff med kokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!