Vegetariskt
Vegan
Tofu Stroganoff
med champinjoner och potatisNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Tofu
230 g
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Olja
1 msk
Svartpeppar
Tomatpuré
½ förp
Dijonsenap
½ förp
Rökt paprikapulver
1 förp
Imat
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Potatis
400 g
Mixsallad
65 g
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tärna tofu. Kvarta champinjoner och strimla gul lök. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och bryn tofu ca 3 min. Tillsätt svampen och löken, stek ytterligare ca 2 min.
Blanda ner tomatpuré, dijonsenap, rökt paprikapulver, och lite nymald svartpeppar, låt steka med ca 1 min. Rör ner imat och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och strö över stroganoffen. Servera tofustroganoff med kokt potatis och sallad.
Smaklig måltid!