Citrusstekt kyckling med rostade morötter, ras el hanout, sesamfrön och mynta
Kalorismart

Citrusstekt kyckling

med rostade morötter, ras el hanout, sesamfrön och mynta
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
Lista
Lista
Bilder
Bulgur
125 g
(Vete)
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Ras el hanout
½ förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Mynta
10 g
Kycklingfilé
300 g
Citrus mix
1 påse
(Svaveldioxid)
Olivolja
Snackgurka
1 st
Mynta
10 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
533 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och halvera morötter på längden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, ras el hanout, sesamfrön, salt och socker. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills morötterna är mjuka och har fått fin färg.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med citrusmix. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills den är genomstekt.
 Skär snackgurka i grova bitar och strimla mynta. Blanda ihop i en skål tillsammans med olivolja och salt.
 Blanda ner pressad vitlök och 1 krm salt i förpackningen med matyoghurt. Finstrimla mynta. Bred ut yoghurten på ett serveringsfat. Lägg de rostade morötterna på yoghurten och toppa med strimlad mynta.
Servera citrusstekt kycklingfilé med rostade morötter, gurksallad och bulgur.
Smaklig måltid!