Kalorismart
Citrusstekt kyckling
med rostade morötter, ras el hanout, sesamfrön och myntaNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
Bulgur
125 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Ras el hanout
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Mynta
10 g
Kycklingfilé
300 g
Citrus mix
1 påse
Olivolja
Snackgurka
1 st
Mynta
10 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och halvera morötter på längden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, ras el hanout, sesamfrön, salt och socker. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills morötterna är mjuka och har fått fin färg.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med citrusmix. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills den är genomstekt.
Skär snackgurka i grova bitar och strimla mynta. Blanda ihop i en skål tillsammans med olivolja och salt.
Blanda ner pressad vitlök och 1 krm salt i förpackningen med matyoghurt. Finstrimla mynta. Bred ut yoghurten på ett serveringsfat. Lägg de rostade morötterna på yoghurten och toppa med strimlad mynta.
Servera citrusstekt kycklingfilé med rostade morötter, gurksallad och bulgur.
Smaklig måltid!