Korean chicken med soja- och srirachamajonäs och ingefärspicklad gurksallad

Streetfood

Laktosfri
Utan gluten

Korean chicken

med soja- och srirachamajonäs och ingefärspicklad gurksallad
Nytt recept
Under 40 min
17 Ingredienser
En variant på Korean fried chicken - här steks kycklingen istället för att dubbelfriteras. Lite enklare men fortfarande lika kladdigt och gott!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
2 msk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Rökt chilimix
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Srirachasås
½ förp
Gurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Böngroddar
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1010 kcal
Fett:
46 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Skär gurka i tunna skivor. Lägg i en bunke och blanda med ättika, socker, salt och malen ingefära. Låt marinera minst 15 min. Häll bort vätskan från bunken. Skölj böngroddar och blanda ner i bunken tillsammans med hälften av de rostade sesamfröna.
 Skär kycklinglårfilé i 3-4 delar per filé. Lägg i en bunke och blanda med salt och vitvinsvinäger. Låt marinera ca 10 min. 
 Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med tomatpuré, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, vatten, sesamolja och rökt chilimix.
Blanda majonnäs, japansk soja och srirachasås i en liten skål.
 Lägg majsstärkelse på en tallrik och vänd kycklingen i. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek kycklingen frasig, ca 5 min eller tills den är genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper. 
Häll bort stekfettet från stekpannan. Lägg tillbaka den stekta kycklingen tillsammans med glazen. Fräs ihop hastigt, tills kycklingen är "klibbig" och karamelliserad. Strö över resten av de rostade sesamfröna.
Servera Korean chicken med ingefärspicklad gurksallad, soja- och srirachamajonnäs och jasminris.
Smaklig måltid!