Kalorismart
Laktosfri
Köttbullar med timjansky
rostad rotselleri och smörstekt spetskålNytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Rotselleri
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
1 tsk
Smör
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Torkad timjan
¾ tsk
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
Spetskål
200 g
Smör
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri i grova bitar. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda ströbröd, vatten, salt och nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till ca 10 köttbullar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna runtom ca 5 min. Lägg över på ett fat, men spara stekpannan till timjanskyn.
Tillsätt lite extra smör till den använda stekpannan och blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, torkad timjan, oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 3 min. Lägg tillbaka de stekta köttbullarna och låt allt sjuda ca 5 min, tills köttbullarna är genomstekta.
Skär spetskål i grova bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs spetskål ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera köttbullar med timjansky, rostade rotfrukter och smörstekt spetskål.
Smaklig måltid!