Kalkonfärsbiffar med medelhavspotatis
tomatsky och vitlökssmörNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
¼ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
Smör
Tomatpuré
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Socker
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Smör
25 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mer barnvänlig rätt, servera cocktailtomaterna råa istället för att baka dem i ugnen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad timjan och cocktailtomater (eller se tips). Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och forma färsen till 2 biffar.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform, men spara stekpannan till tomatskyn. Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är genomstekta.
Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner tomatpuré, vetemjöl, socker, balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
Grovhacka bladpersilja och blanda med potatisen. Servera till kalkonfärsbiffar, tomatsky och vitlökssmör.
Smaklig måltid!