Kalkonfärsbiffar med medelhavspotatis, tomatsky och vitlökssmör

Kalkonfärsbiffar med medelhavspotatis

tomatsky och vitlökssmör
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
¼ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Tomatpuré
1 msk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Socker
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Smör
25 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
586 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mer barnvänlig rätt, servera cocktailtomaterna råa istället för att baka dem i ugnen.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, pressad vitlök, torkad timjan och cocktailtomater (eller se tips). Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
 Blanda ströbröd, mjölk, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och forma färsen till 2 biffar. 
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform, men spara stekpannan till tomatskyn. Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är genomstekta.
 Tillsätt eventuellt lite extra smör till stekpannan. Vispa ner tomatpuré, vetemjöl, socker, balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
 Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
Grovhacka bladpersilja och blanda med potatisen. Servera till kalkonfärsbiffar, tomatsky och vitlökssmör.
Smaklig måltid!