Clariasbiffar med dillyoghurt, gröna ärtor och potatis
Kalorismart

Clariasbiffar med dillyoghurt,

gröna ärtor och potatis
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
1 dl
Snackgurka
1 st
Citronskal
½ st
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Olja
1 tsk
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Svartpeppar
½ krm
Rödlök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
535 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin om du har.

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
 Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av snackgurka med en osthyvel (se tips!) och blanda ner i bunken. Låt dra till servering.
Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal, ströbröd, peppar- och fänkålsmix, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner clariasfärs. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer). Stek i en stekpanna med olja ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta. Spara stekpannan. 
Finhacka rödlök. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs rödlök och gröna ärtor ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ta från värmen och blanda ner babyspenat. 
Klyfta den använda citronen. Servera clariasbiffar med grönsaker, inlagd gurka, dillyoghurt, potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!