Kalkonfärschili med svarta bönor
och basmatirisNytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1 st
Svarta bönor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Spiskummin
1 förp
Rökt chilimix
½-1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Röd paprika
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 646 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs kalkonfärs ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor.
Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten, svarta bönor, spiskummin, rökt chilimix och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Skär röd paprika i mindre bitar och blanda ner i grytan och låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkonchili med basmatiris.
Smaklig måltid!