Kalkonfärschili med svarta bönor och basmatiris

Kalkonfärschili med svarta bönor

och basmatiris
Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Olja
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Gul lök
    1 st
    Svarta bönor
    1 förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    1 förp
    Krossade tomater
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Spiskummin
    1 förp
    Rökt chilimix
    ½-1 förp
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Röd paprika
    1 st
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    646 kcal
    Fett:
    16 g
    Kolhydrater:
    84 g
    Protein:
    42 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

     Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs kalkonfärs ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor. 
    Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. 
    Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten, svarta bönor, spiskummin, rökt chilimix och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Skär röd paprika i mindre bitar och blanda ner i grytan och låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
    Servera kalkonchili med basmatiris.
    Smaklig måltid!