Stekt koljafilé med ugnsbakade rödbetor, potatismos och brynt kryddsmör
Kalorismart

Stekt koljafilè med ugnsbakade rödbetor

potatismos och brynt kryddsmör
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Rödbeta
1 st
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Bladpersilja
20 g
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olja
1 tsk
Smör
2 msk
(Mjölk)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
540 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skala och skär rotselleri i tärningar. Skala och dela rödbeta i klyftor. Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja, salt och lite nymald svartpeppar. Ugnsbaka rotfrukterna ca 20 min, eller tills de är gyllene och mjuka. Finhacka bladpersilja och blanda med rotfrukterna vid servering.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
 Skär citron i klyftor. 
 Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min på ena sidan. Tillsätt smöret och ös det över fisken med en matsked medan den steks. Stek fisken ytterligare ca 2 min tills den är klar. Låt persilladen steka med under den sista minuten.
Servera koljafilé med brynt kryddsmör, ugnsbakade rotfrukter, potatismos och citronklyfta.
Smaklig måltid!