Kalorismart
Citron- och sojabakad sejrygg med morotspuré
smörglaserad purjolökNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Potatis
400 g
Persillade
½ påse
Olja
1 tsk
Morot
2 st
Smör
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Sejrygg
300 g
Japansk soja
½–1 förp
Purjolök
1 st
Smör
2 msk
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olja, persillade, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Skala och skär morötter i mindre bitar. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten ca 15 min, tills de mjuknat. Häll av och lägg i en mixerbunke. Mixa morötterna och smör till en puré med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och finhacka vitlök. Skölj citron noggrant och finriv det yttersta skalet. Lägg sejrygg i en ugnsform och strö över hackad vitlök och citronskal. Pressa över saften från en halv citron och häll över japansk soja. Tillaga i nedre delen av ugnen 8–10 min, eller tills fisken är klar.
Dela och skölj purjolök noggrant. Skär purjolöken i ca 1 cm tjocka skivor. Smält smör i en stekpanna och fräs purjolök ca 3 min på medelvärme. Tillsätt pressad saft från resten av citronen. Låt vätskan koka bort. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera citron- och sojabakad sejrygg med skyn från ugnsformen, smörglaserad purjolök, morotspuré och rostad potatis.
Smaklig måltid!