Snabb indisk dhal med yoghurt och koriander

Snabb indisk dhal med yoghurt och koriander

3.93 (227)
Under 15 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlöksklyftor
Basmatiris
3 1/2 dl
Koriander
1/2 förp
Turkisk yoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Gul lök
1 st
Tomater
2 st
Olivolja
1 msk
Morotsslantar
1 förp
Vitlöksklyftor
3 st
Garam masala
1 förp
Röda linser
2 förp
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
497 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till riset. Ta fram en stekgryta med lock, måttsats, vitlökspress, durkslag, liten skål, kniv och skärbräda.
Häll ner basmatiris i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av i durkslaget.
Dela lök och tomater i grova bitar. Hetta upp lite olivolja i stekgrytan. Fräs lök, tomater, morotsslantar, pressad vitlök och garam masala kryddmix 1-2 min, tills löken mjuknat.
Häll av och skölj röda linser i durkslaget. Lägg ner i grytan.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda på svag värme 8-10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka koriander. Lägg upp turkisk yoghurt i skålen. Strö koriander över grytan och servera indisk dhal med ris och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!