Snabb indisk dhal med yoghurt och koriander
3.93 (227)
Under 15 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlöksklyftor
Basmatiris
3 1/2 dl
Koriander
1/2 förp
Turkisk yoghurt
2 dl
Gul lök
1 st
Tomater
2 st
Olivolja
1 msk
Morotsslantar
1 förp
Vitlöksklyftor
3 st
Garam masala
1 förp
Röda linser
2 förp
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 497 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Ta fram alla ingredienser. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till riset. Ta fram en stekgryta med lock, måttsats, vitlökspress, durkslag, liten skål, kniv och skärbräda.
Häll ner basmatiris i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av i durkslaget.
Dela lök och tomater i grova bitar. Hetta upp lite olivolja i stekgrytan. Fräs lök, tomater, morotsslantar, pressad vitlök och garam masala kryddmix 1-2 min, tills löken mjuknat.
Häll av och skölj röda linser i durkslaget. Lägg ner i grytan.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda på svag värme 8-10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Lägg upp turkisk yoghurt i skålen. Strö koriander över grytan och servera indisk dhal med ris och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!