Paprika- och fetaostgratinerad penne med pumpafrön och vitlöksstekta champinjoner

Paprika- och fetaostgratinerad penne med pumpafrön och vitlöksstekta champinjoner

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Grillad paprika
1/2 burk
Pastasås arrabbiata
1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Penne rigate
360 g
(Gluten)
Fetaost
1/2 förp
(Mjölk, Laktos)
Vatten
4 dl
Cocktailtomater
1 ask
Champinjoner
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Pumpakärnor
100 g
Fetaost
1/2 förp
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
439 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
16 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225 grader.
Häll grillad paprika i en mixerbunke. Tillsätt arrabiatasås, vatten, vispgrädde och skivad vitlök. Mixa slätt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera tomaterna. Blanda okokt pasta med såsen i en smord ugnsform. Strö över tomater och 1/2 förp smulad fetaost. Gratinera 30-35 min, tills pastan är mjuk.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna 2-3 min. Skölj mixsalladen. 
Skiva svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek svampen på hög värme 2-3 min. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa pastagratängen med sallad, champinjoner, rostade pumpakärnor och 1/2 förp smulad fetaost.
Smaklig måltid!