Paprika- och fetaostgratinerad penne med pumpafrön och vitlöksstekta champinjoner
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Grillad paprika
1/2 burk
Pastasås arrabbiata
1 förp
Vispgrädde
1 dl
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Penne rigate
360 g
Fetaost
1/2 förp
Vatten
4 dl
Cocktailtomater
1 ask
Champinjoner
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Pumpakärnor
100 g
Fetaost
1/2 förp
Mixsallad
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 439 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 16 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225 grader.
Häll grillad paprika i en mixerbunke. Tillsätt arrabiatasås, vatten, vispgrädde och skivad vitlök. Mixa slätt och smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera tomaterna. Blanda okokt pasta med såsen i en smord ugnsform. Strö över tomater och 1/2 förp smulad fetaost. Gratinera 30-35 min, tills pastan är mjuk.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna 2-3 min. Skölj mixsalladen.
Skiva svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek svampen på hög värme 2-3 min. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa pastagratängen med sallad, champinjoner, rostade pumpakärnor och 1/2 förp smulad fetaost.
Smaklig måltid!