Ett fyrverkeri av smaker – från Korea

Just nu har vi koreanska veckor på Linas Matkasse! Följ med på en kulinarisk upptäcktsresa och utforska fem favoriter från ett av världens hetaste och trendigaste kök.

Nu kickar vi igång vårt koreanska tema på Linas Matkasse! I sex veckor framåt bjuder vi på frisk syra, härlig sötma, ett sting av hetta och en touch av umami – på koreanskt vis. Eller vad sägs om heta kycklingspett, en smakrik nudelwok eller en mustig kycklingpanna som vi serverar med en frisk koreansk coleslaw?

Du får dessutom laga Koreas paradrätt bibimbap där läckra tillbehör serveras på en bädd av nykokt ris. Menyn blir komplett med en rätt som liknar den japanska klassikern yakiniku: bulgogi. Vi serverar bulgogi i salladsblad som en koreansk variant på taco – fredagsmys när det är som bäst.

Välkommen att uppleva ett fyrverkeri av smaker från det koreanska köket!

Välj dina rätter här!

Du hittar alla våra koreanska rätter under taggen Korea när du väljer din meny.
Tips! Lägg till rätterna manuellt i din matkasse när du gör din beställning!

Korea på menyn

Våra koreanska rätter bjuder på en fin balans av hetta och syra, sälta och mustighet.

Bibimbap med sojastekt svamp, kimchi och stekt ägg

Japchae – sojamarinerade äggnudlar med grönsaker, sesamfrön och räkor

Buldak – Eldkyckling med mozzarella, sesamfrön och koreansk coleslaw

Dakkoshi – Kycklingspett i salladsblad med chilimajonnäs och ingefärspickles

Bulgogi – Marinerad fläskkarrè med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs

Just nu!

Upp till 30% på dina tre första matkassar!

30% rabatt på din första matkasse och 20% på dina två nästa!

Middag hem till dörren – i 3 enkla steg!
Är du nyfiken på Linas Matkasse och vill veta mer? Följ länken nedan!

TIPS! Lägg till temarätterna manuellt i din matkasse när du gör din beställning!

5 favoriter från det koreanska köket

Koreansk mat är en av de hetaste mattrenderna just nu – och på Linas Matkasse vet vi varför. Det koreanska köket bjuder på allt som vi älskar med asiatisk mat, plus ytterligare ett lager av spännande smaker. En röd tråd är de fermenterade inslagen, som kimchins friska syra och chilipastans hetta. Är du nyfiken och vill veta mer? Lära känna fem koreanska rätter med het, kryddig och genuint koreansk smakpalett!

Läs mer!

Linas guide till kimchi

Stark, syrlig och med flera lager av spännande smaker. Så känner vi kimchi – en fermenterad specialitet som har kallats Koreas signaturrätt. Men vad är kimchi? Hur tillagas den och hur kan du göra en egen variant – på bara 10 minuter? Alla svaren får du i den här artikeln!

Läs mer!

3 nycklar till det koreanska köket

Frisk syra, härlig sötma, ett sting av hetta och en touch av umami. Lär känna tre smaksättare som är oumbärliga i det koreanska köket: sesamolja, koreansk soja och den heta chilipastan gochujang.

Läs mer!

Linas guide till gochujang

Gochujang är en grundpelare i det koreanska köket och en av anledningarna till att koreansk mat har blivit populär mattrend världen över. Men vad är gochujang? Hur används det och vad karaktäriser dess unika smakprofil? Det får du veta i den här artikeln!

Läs mer!

Sunt, gott och näringsberäknat

Visste du att vi näringsberäknar alla middagar i Linas Matkasse? Vi utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer och tar hänsyn till näringsinnehållet i alla ingredienser när vi skapar våra recept. Målet är att skapa en måltid med bästa tänkbara näringsvärde. När du väljer en måltid från oss kan du därför vara trygg med att du får i dig all näring du behöver i precis lagom mängd.

Upptäck hela vår meny!