Zucchinikaka med vit chokladglasyr

Just nu växer zucchinin så det knakar i många trädgårdsland. Ett härligt sätt att använda zucchinin på är att riva ner den i kaksmeten, det gör kakan saftig och god.

Så gör du nyttig zucchinikaka

Ingredienser 8-10 bitar

Zucchinikaka

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1⁄2 tsk malen kanel
  • 1 1⁄2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 3 ägg
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • Glasyr

  • 200 g vit choklad
  • 200 g philadelfiaost
  • 2 lime, finrivet skal
  • 1 dl pistagenötter
  • Gör så här:

    Zucchinikaka

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform, ca 24 cm i diameter, med bak-plåtspapper.
  • Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.
  • Grovriv zucchinin, behåll skalet på. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Blanda ner oljan. Rör ner de torra ingredienserna och häll sist ner den rivna zucchinin.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt innan glasyren breds över.
  • Vit chokladglasyr

  • Grovhacka och smält chokladen i en skål i mikron eller i kastrull på spisen.
  • Rör då och då och passa så att den inte bränns. Rör ihop philadelfiaost och finrivet limeskal (endast det gröna) i en liten bunke.
  • Blanda ner den smälta chokladen och rör ihop till en jämn smet.
  • Bred glasyren över den svala kakan och toppa med grovhackade pistagenötter.