Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Vill du sätta lite medelhavskänsla på middagen? Vi tipsar om ett somrigt och fräscht recept på grekiska vinbladsdolmar. Här får du en härlig syrlighet från citronen och en luftig fyllning med ris och köttfärs. Mums! De är lite trixiga att göra, men helt klart värt mödan!

Vinbladsdolmar

ingredienser (16st/4 port)
600 g lammfärs
16 vinblad, inlagda
1 stor gul lök, finhackad
1 ½ tsk spiskummin
½ tsk torkad mynta
1 ½ dl ris, kokt
1 knippe dill
1 citron
6 dl grönsaksbuljong
salt

Gör så här:
Fräs lök och kryddor i lite olja tills löken är mjuk. Låt svalna och blanda med ris, färs och hackad dill. Smaka av med salt. Skölj vinbladen i vatten och skär bort stammen. Lägg den glansiga sidan av bladen neråt och lägg en matsked av fyllningen i mitten och rulla ihop. Lägg dolmarna med skarven neråt i en kastrull. Skiva citronen och lägg ovanpå dolmarna. Fyll på med buljong och sjud i ca 20 minuter. Låt svalna i vätskan och ät ljummna eller kalla.