Spenatvåfflor – med röd stenbitsrom, rödlök och gräddfil
Ingredienser
- ca 8 laggar (40 snittar)
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- ½ tsk salt
- 4 dl mjölk
- 2 ägg, separerade
- 300 g hackad spenat, tinad & avrunnen
- 225 smör, smält och avsvalnat
Topping
- gräddfil
- röd stenbitsrom
- rödlök
- färsk dill
Gör så här:
- Hetta upp våffeljärnet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölk, äggulor och spenat i mjölbunken. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör till en slät smet.
- Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten, som ska vara tjock och luftig.
- Grädda ca 1 ½ dl smet åt gången. Se till att smeten täcker hela bottenlaggen innan överdelen på våffeljärnet fälls ner.
- Låt de nygräddade våfflorna svalna på galler.
- Toppa med gräddfil, stenbitsrom, finhackad rödlök och dill.
Tips! Vill du ha en riktigt grön smet? Mixa spenat, mjölk och äggulor med stavmixer i en mixerbunke för sig, och rör sedan ner i mjölblandningen.