Träningen som blir av

Träningen som blir av

Har du svårt att hinna med träningen i vardagen? Eller långt till närmsta gym? Det finns många anledningar till att träningen prioriteras bort, men med Linas Kom i form har du en gratis PT, var och när du vill.

Erika Kits Gölevik är tränare, yogalärare, föreläsare, författare och journalist. Hon är också den som har tagit fram träningspassen i Linas Kom i form, ett gratis online-gym för alla Linas kunder.


– Passen i Linas gym har olika fokus men med en gemensam nämnare: Du jobbar med kroppen som en enhet och engagerar flera muskelgrupper samtidigt, säger Erika. Det ger dig en funktionell och stark kropp. Dessutom utnyttjar du tiden och får maximal effekt av träningen på kortast möjliga tid.

Linas Kom i form består av 24 träningsfilmer med olika styrke-, kondition- och stretchpass som du kombinerar precis som du vill. Det finns även familjepass för dig som gärna tar med barnen och leker dig till träning. Och Duo-pass som du kan göra tillsammans med en partner eller kompis.
– Alla pass i Linas Kom i form går under begreppet funktionell träning – med det menar vi träning som arbetar med hela kroppen och stärker dig på ett smart, effektivt och säkert sätt, förklarar Erika. Eftersom du jobbar med din kropp eller fria vikter som motstånd och anpassar övningarna med tempo/antal repetitioner innebär det att alla, både nybörjare och den som redan tränar mycket, kan köra samma pass!

För att må bra och komma i form behöver du, utöver vardagsmotion, avsätta cirka 30 minuter, tre till fyra dagar i veckan, åt din träning. Men det allra viktigaste är att din träning känns kul, då blir den av och det är då du får de resultat du vill ha. Blir du sugen på att prova Linas Matkasse och komma igång med Linas Kom i form?
Välj matkasse här.

Erikas 5 bästa träningstips

1. STRESSA NER

Stress och sömnbrist är din toppforms värsta fiende. Stresshormoner som kortisol och adrenalin försämrar både förbränning och matsmältning. Försök därför att komma i säng lite tidigare. Tillåt också dig själv att säga nej ibland, man måste inte säga ja till allt. Ett annat bra tips är att försöka andas djupt. När du gör det går pulsen ner, sinnet stillas och nivån av stresshormoner minskar i kroppen Gör så här: Lägg en hand på magen och en på bröstet. Släpp ner axlarna och dra ett djupt andetag genom näsan. Känn hur först magen, sedan bröstet reser sig. Släpp ut luften från magen sedan bröstet. Fortsätt i cirka tre minuter.

2. ANVÄND HELA KROPPEN

Mer muskler på kroppen ger dig högre förbränning! Satsa på att aktivera flera kroppsdelar samtidigt. Då får du en stark kropp och träning som dessutom är extremt tidseffektiv. Alla pass i Linas Kom i form bygger på funktionell och smart träning som ger både styrka, rörlighet och kondition. Hitta dina favoriter!

3. BLI EXPERT PÅ DIG SJÄLV

Är träningssuget stort på morgonen, men som bortblåst på kvällen? Försök då hinna med att träna direkt på morgonen. Brukar du bli urhungrig på eftermiddagen? Då är det smart att ha ett bra mellanmål redo. Fundera också på om du skulle bli av med suget om du åt en stadigare lunch. Kommer sötsuget på kvällen? Fyll kyl och frys med frukt, bär och grönsaker och gör nyttiga snacks att stoppa i munnen när suget sätter till. Kort sagt, bli expert på dig själv och skapa de förutsättningar just du behöver för att äta sunt och röra dig regelbundet.

4. ÄT SMART

Nej, det behövs inga superdieter eller detoxmetoder för att gå ner i vikt. Det enda du behöver är bra råvaror och några smarta knep. Måltiderna du får med Linas Matkasse ger dig den näring du behöver för både träningsresultat och välmående. Ska du gå ner i vikt behöver du äta lite mindre energi än vad kroppen gör av med. Det fixar du lätt genom att äta precis samma sak, men ta mindre portioner och fyll istället tallriken med näringsrika och mättande grönsaker som broccoli, blomkål, spenat eller andra grönsaker du gillar.

5. STOPPA SUGET

Visste du att det utsöndras samma lyckohormoner vid motion som när du äter en bit choklad. Det är sant! Så ett pass på Linas Kom i form (eller en promenad) kan faktiskt hålla sötsuget borta.


Välj din matkasse