Smakrik medelhavspaj med fetaost

Bjud in till en måltid som får dig och dina gäster att drömma om Medelhavet. Med detta underbart goda receptet på fetaostpaj från Linas Matkasse går ingen mage tom. Farväl till obeslutsamheten och det eviga letandet av det perfekta receptet för paj med fetaost. Här har du allt du behöver, lättlagat och smakrikt!

Fetaostgratinerad medelhavspaj med grillade grönsaker

Ingredienser:
150 g fetaost
1 burk grillad paprika
1 gul lök
1 påse mixsallad
1 förpackning pajdeg
1/4 påse rågchips
1 tomat
1 zucchini
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad timjan
3 vitlöksklyftor
Olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smörj en pajform med lite olivolja. Rulla ut 1 förp pajdeg i formen och tryck till längs kanterna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen 8-10 min.
  • Klyfta löken, tärna zucchinin och skär den grillade paprikan (avrunnen) i mindre bitar.
  • Stek lök, zucchini, paprika i lite olivolja i en stekpanna. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med timjan, svartpeppar och salt.
  • Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt de stekta grönsakerna och blanda väl.
  • Skiva tomaten. Fyll pajdegen med ägg- och grönsaksblandningen och lägg på tomatskivor och smula över fetaost.
  • Grädda mitt i ugnen 20-25 min, eller tills pajen har stelnat.
  • Lägg upp mixsallad i en salladsskål och toppa med 1/4 av rågchipsen.
  • Servera den perfekt tillagade fetaostpajen på momangen med sallad och resterande rågchip. Låt sedan gästerna förundras över din fabulösa kokkonst!

    Smaklig måltid!