Skiva avokado utan skärbräda

Skiva avokado utan skärbräda

I soliga länder med medelhavsklimat odlas den omåttligt populära frukten avokado. Med över 400 olika arter av frukten finns det en uppsjö av olika smaker, färger och former att välja mellan. Som om inte den lena och goda smaken vore tillräcklig för att konsumera avokadon i överflöd innehåller även frukten en stor mängd nyttiga antioxidanter. En mirakelkur för huden och hälsan helt enkelt! Det finns smarta sätt att minska disken och ett av dessa sätt är att skära avokadon direkt i skalet.

Så skivar du avokado:


  1. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Akta dig så du inte skär dig i handen då kärnan kan vara väldigt hård. En extra resa till akuten sparar verkligen inte in på disken eller tiden.
  2. Skär sedan avokadon i skivor inuti skalet.
  3. Till sist, gröp ur avokadon med en sked och lägg på ett fat.


Servera till valfri rätt med lite flingor salt och chili.


Bon appétit!