
Restbowl på fem minuter
Rester är ovärderligt när man snabbt behöver sno ihop en lunch. Med exempelvis lite ris och ett kokt ägg i kylskåpet kommer man långt. Kombinerat med några lättfixade och goda tillbehör kan man få en riktigt schysst lunch på fem minuter!
Ingredienser
1 portion
- ½ dl fryst tärnad mango
- 1 dl frysta sojabönor
- ½ salladslök
- 1 avokado
- 1 portion färdigkokt ris
- 1 kokt ägg
- 2 msk rostade jordnötter
- 1 tsk svarta sesamfrön färsk koriander Srirachamajo
- 3 msk majonnäs
- 1-2 tsk srirachasås
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
- Ta fram mangotärningar i förväg och låt tina.
- Lägg sojabönorna i en liten skål. Koka upp vatten och häll över bönorna.
- Låt stå i 2 minuter, häll sedan av vattnet.
- Rör ihop ingredienserna till sriracha-majon i en liten skål.
- Finstrimla salladslök.
- Halvera avokadon, ta loss kärnan, skiva avokadon direkt i skalet och gröp ur med en sked.
- Lägg upp allt på tallriken – några skedar ris i botten, ägghalvor, avokado, sojabönor och mango.
- Toppa med sesamfrön, jordnötter och koriander och servera med srirachamajo.
Smaklig måltid!