
Gör din egen rabarbercurd
Rabarbercurd är riktigt gott på rostat bröd eller som dessert. Och nu är det ju rabarbersäsong, så passa på!
Rabarbercurd recept
Ingredienser
- 400 g rabarber
- ½ dl socker
- 1 msk vatten
- 1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 ½ dl socker
- 100 g smör
Gör så här:
- Använd så rosa rabarber som möjligt för en rosa curd. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och vaniljpulver/vaniljsocker.
- Koka på svag värme 8-10 min. Mixa sedan till en puré med stavmixer och låt koka på svag värme 20-30 min. Låt purén svalna något.
- Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Vispa ner äggvispet i kastrullen med smält smör.
- Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa samtidigt som smeten sjuder försiktigt 5-8 min, tills den tjocknat.
- Vispa ner 3 dl rabarberpuré i äggsmeten. Häll upp på rena torra burkar.
- Förvara i kyl och ät inom en vecka.