Nyårsefterrätter: pannacotta och chokladmousse

Nyårsefterrätter: pannacotta och chokladmousse

Här tipsar vi om två smarriga efterrätter att njuta av efter nyårsmiddagen. Vad sägs om en italiensk klassiker i pannacotta med hallon eller varför inte en härlig chokladmousse med salt karamell och macadamianötter?

Vispad pannacotta med hallon


Ingredienser

  • 1 ½ dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 gelatinblad
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång

Gör så här:

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Koka upp grädde, mjölk, vanilj och socker. Krama ur gelatinet och lägg i gräddmjölken.
  4. Häll över i en skål och kyl i kylskåp.
  5. När pannacotta är helt kall så kan den vispas med elvisp och förvaras i en spritspåse.

Toppa med din favoritkaka, exempelvis drömmar, och hallon.


Chokladmousse med salt karamell och macadamianötter

Ingredienser 4 små portioner

  • 70 g mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk dulce de leche
  • 30 macadamianötter
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad.
  3. Vispa i äggula, florsocker och vänd i grädden. Ställ åt sidan.
  4. Blanda i en nypa flingsalt i dulce de lechen.
  5. Varva chokladmousse och salt karamell i ett glas.
  6. Låt stelna i kylskåp.

Toppa med hackade macadamianötter vid servering.