
Nyårsefterrätter: pannacotta och chokladmousse
Här tipsar vi om två smarriga efterrätter att njuta av efter nyårsmiddagen. Vad sägs om en italiensk klassiker i pannacotta med hallon eller varför inte en härlig chokladmousse med salt karamell och macadamianötter?
Vispad pannacotta med hallon
Ingredienser
- 1 ½ dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 gelatinblad
- 4 msk socker
- 1 vaniljstång
Gör så här:
- Lägg gelatinet i kallt vatten.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Koka upp grädde, mjölk, vanilj och socker. Krama ur gelatinet och lägg i gräddmjölken.
- Häll över i en skål och kyl i kylskåp.
- När pannacotta är helt kall så kan den vispas med elvisp och förvaras i en spritspåse.
Toppa med din favoritkaka, exempelvis drömmar, och hallon.
Chokladmousse med salt karamell och macadamianötter
Ingredienser 4 små portioner
- 70 g mörk choklad
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 1 äggula
- 2 msk dulce de leche
- 30 macadamianötter
- Flingsalt
Gör så här:
- Vispa grädden lätt.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa i äggula, florsocker och vänd i grädden. Ställ åt sidan.
- Blanda i en nypa flingsalt i dulce de lechen.
- Varva chokladmousse och salt karamell i ett glas.
- Låt stelna i kylskåp.
Toppa med hackade macadamianötter vid servering.