Mjuk pepparkaka med valnötter och choklad

Mjuk pepparkaka med valnötter och choklad

Mjuk pepparkaka är en riktig höjdare såhär i juletider. Här bjuder vi på ett recept som faktiskt går toppen att ge bort i julklapp till någon som är extra förtjust i julbakning.

Nu när julen närmar sig passar vi på att tipsa om en ätbar julklapp: mjuk pepparkaka med valnötter och choklad. Det enda du behöver göra är att fylla en fin glasburk med de torra ingredienserna. Sen är det bara för mottagaren att addera övriga ingredienser och börja baka.

Mjuk pepparkaka recept



Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk mald ingefära
  • 150 g valnötter, grovhackade
  • 75 g mörk choklad

Blanda de torra ingredienserna i en fin burk.

Skicka med en lapp med resten av receptet nedan:

Ingredienser vid tillagning:

  • 100 g rumstempererat smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret luftigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  4. Vänd i gräddfil samt burkens innehåll och blanda.
  5. Baka i ugnen i ca 45 minuter.