
Miniomeletter
Miniomeletter är perfekt lunchmat efter jul- och nyårshelgerna när man har små pytsar med rester, eller annat i kylskåpet som behöver användas. Och det gör inget om det bara finns små mängder av olika ingredienser – tvärtom, det är roligare med olika omelettvarianter!
Ingredienser
6 portioner
- 6 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 krm salt
- Valfri fyllning
Tips på fyllning
- Riven västerbottensost, finhackad schalottenlök, babyspenat och färsk dill
- Smulad fetaost, skivad salami och färsk oregano
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv kvadratiska bitar av bakplåtspapper och tryck ner dem i små ugnsfasta formar eller i muffinsplåt.
- Ta fram rester eller förbered valfri fyllning.
- Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke. Fördela fyllningen i formarna och häll på äggstanningen.
- Grädda omeletterna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
- Klart!