Miniomeletter är perfekt lunchmat efter jul- och nyårshelgerna när man har små pytsar med rester, eller annat i kylskåpet som behöver användas. Och det gör inget om det bara finns små mängder av olika ingredienser – tvärtom, det är roligare med olika omelettvarianter!
Ingredienser
6 portioner
6 ägg
1 dl mjölk
2 krm salt
Valfri fyllning
Tips på fyllning
Riven västerbottensost, finhackad schalottenlök, babyspenat och färsk dill
Smulad fetaost, skivad salami och färsk oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv kvadratiska bitar av bakplåtspapper och tryck ner dem i små ugnsfasta formar eller i muffinsplåt.
Ta fram rester eller förbered valfri fyllning.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke. Fördela fyllningen i formarna och häll på äggstanningen.
Grädda omeletterna i mitten av ugnen 15-20 minuter.