Matkasse för 2!

Matkasse för 2!

Att beställa matkassar är inte bara något familjer med barn gör. Det funkar även utmärkt i 2-personers- och singelhushåll, och till och med om du är student. Ta reda på hur du kan spara pengar med Linas matkassar för två personer.
Se matkassar för 2 från Linas matkasse


Kanske är du student, bor i ett singelhushåll eller delar boende tillsammans med en sambo? Om du stämmer in på den beskrivningen och är nyfiken på att prova en matkasse ska du definitivt fortsätta att läsa den här texten.

Vi vet att studentkassan ofta kan vara tight och då är det lätt att matinköpen blir nedprioriterade. Som singel är det inte heller lockande att laga mat till sig själv alla gånger, eller köpa hem för mycket mat som sedan inte hinner ätas upp. Vi på Linas Matkasse vill kunna tillgodose så många hushåll som möjligt och därför har vi förstås matkassar som riktar sig även till två personer. Det finns tre olika alternativ och du kan välja mellan matkassarna Enkelt och lättlagat, Klassiskt och inspirerande och Vegetariskt.

Varför ska man välja en matkasse?


Spara tid och pengar
Det många inte vet är att man kan spara både tid och pengar med matkasse. Istället för att lägga tid på att planera veckans middagar eller köpa en dyr sallad på väg till föreläsningen, får du recept och ingredienser direkt hem till dörren. Och efter en lång dag i skolbänken eller på jobbet är det skönt att kunna lägga fullt fokus på själva matlagningen.


Med en matkasse är det också stor chans att du gör färre spontana matinköp under veckan, vilket i förlängningen faktiskt gör så att du sparar pengar. Skulle du vilja göra matlådor är det enkelt att välja någon av våra 4-personersmatkassar och frysa in maten.Ät näringsrik och god mat

Det är viktigt för oss att maten vi lagar både smakar gott och är näringsrik, för vi vill ju orka prestera och vara våra bästa jag på jobb, skola och fritid. Därför näringsberäknar vi alla våra recept så att du ska få i dig en bra balans av fett, protein och kolhydrater.Vi lutar oss mot Livsmedelsverkets rekommendationer och om det t.ex. är för mycket av någon del i ett recept så justerar vi det tills det blir perfekt. Vi ser även till att leka med smaker och råvaror i t.ex. matkassen Klassiskt och inspirerande, så att du får laga inspirerande middagar som du kanske inte hade kommit på själv.


Bra för miljön
Våra matkassar levereras alltid i samordnade transporter där varje rutt tidsoptimeras för att ge en kortare körsträcka. Varje utkörning räcker till 50 hushåll, vilket betyder att vi minskar miljöutsläppen för alla dessa hushåll som annars hade tagit bilen till affären. Vi får även fler människor att prova vegetariska middagar, eftersom vi oftast har minst en vegetarisk rätt i alla våra matkassar.


Svensk kött och fågel
Genom att välja svenskt kött och fågel bidrar vi till mindre klimatpåverkan tack vare färre långa transporter. Vår målsättning är att de allra flesta köttråvaror i våra matkassar ska ha svenskt ursprung. Kyckling och kalkon är alltid svenskt.Vilken matkasse ska jag välja?


Enkelt och lättlagat för 2


Om du vill ha lättlagad mat som lagas från grunden så är matkassen Enkelt och lättlagat ett utmärkt val för dig. Middagarna innehåller välbekanta smaker med recept som är smidiga och enkla att följa.


Den här matkassen passar särskilt bra om du vill lära dig att laga mat och upptäcka nya råvaror. Vi skickar ofta med färdigskurna grönsaker eller färdiga såser för att underlätta din matlagning ytterligare. Det ska vara enkelt att laga god och sund mat! Linas Lättlagade matkasse för 2 innehåller alltid en vegetarisk rätt.


Läs mer om matkassen Enkelt och lättlagat här.

Couscoussallad med halloumi och färsk basilika.

Klassiskt och inspirerande för 2


Matkassen Klassiskt ochh inspirerande innehåller klassiska husmansrätter varierat med spännande smaker från hela världen. Här tar vi ut smaksvängarna och gör utrymme för olika matkulturer, spännande råvaror och lite starkare kryddning.


Den här matkassen passar perfekt för den matintresserade hemmakocken som gillar att laga mat. Du får utveckla dina kökskunskaper och vi lär dig gärna att tempurfritera, pickla grönsaker eller göra egna dumplings. Recepten är inte svåra men kan ibland ta något längre tid eller innehålla fler moment än i de andra kassarna. Klassiskt och inspirerande för 2 innehåller alltid en vegetarisk rätt.


Läs mer om Klassiskt och inspirerande här.


Vegetariskt för 2

Våran Vegetariska matkasse med ägg, ost och mjölkprodukter passar er som valt bort kött, fisk och fågel och gillar modern vegetarisk mat med en twist. Med vår vegetariska matkasse får du sunda och inspirerande recept som ofta har influenser från andra länder. Proteinet i kassen kommer huvudsakligen från bönor, kikärter, tofu, linser, ägg, ost och andra soja- eller mejeriprodukter.


Läs mer om matkassen Vegetariskt här.

Varmrökt lax med färskpotatissallad och grillad sommarlök.

Välj din matkasse