Majonnäs – 3 goda smaksättningar

Majonnäs – 3 goda smaksättningar

Majonnäs – denna goda och användbara smaksättaren kan verkligen sätta pricken över i:et på middagarna. Här tipsar vi här om ett antal olika smaksättningar som lyfter majonnäsen till en ny nivå. Dessa goda recept funkar till det mesta, exempelvis är det gott till grillat eller lax.

Grundrecept majonnäs
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 ½ dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
Salt

Vispa ihop äggulor, vinäger och senap.
Vispa i oljan droppvis och smaka av
med salt.

Smaksättning

Rostad miso
Värm ugnen till 160 grader. Rosta 2 msk
miso tills den får fin färg. Låt svalna och
vispa därefter i den i majonnäsen.

Jalapeño
Mixa 1-2 urkärnade jalapeños och 1 kruka
koriander med 2 ½ dl rapsolja. Sila av
oljan och byt ut oljan i grundreceptet mot
jalapeñoolja. Riktigt gott till exempelvis
fredagstacon.

Gochugaru
Blanda 1 msk gochugaru och 1 tsk
sesamolja med majonnäsen. Gör sig
väldigt bra med kyckling eller fläsk.