Laga böntacos med Zeina

Torsdagen den 3 juni kl 18.00 har du en unik möjlighet att laga vår supergoda böntacos med getost, avokado och picklad rödlök tillsammans med Zeina Mourtada!⁠

Har du inte hunnit klickat hem böntacosen i veckans matkasse? Ingen fara, du hittar receptet här nedan och kan enkelt vara med och laga ändå!

Förbered dig genom att inhandla ingredienserna⁠ och följ oss på vårt Instagramkonto @linasmatkasse där Zeina kör igång kl. 18.00 – vi sänder live direkt från köket!

Ingredienser (4 personer)

Picklad rödlök

1 st rödlök

1 dl vatten

2 msk socker

2 msk rödvinsvinäger

Majs- & avokadosalsa

1 st lime

1 förp koriander

2 st avokado

1 förp majs

¾ tsk salt

Bönröra

1 st gul lök

2 förp svarta bönor

1 tsk olivolja

4 klyftor vitlök

1 msk spiskummin

1 msk paprikapulver

1 msk torkad oregano

2 msk tomatpuré

2 msk rödvinsvinäger

1 tsk socker

1 tsk salt

2 dl vatten

Till servering

150 g getost

1 förp tortillabröd

Gör så här

Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå tills servering.

Majs- och avokadosalsa: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till servering). Tärna avokado. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.

Bönröra: Finhacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken ca 3 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och vatten. Sjud ca 5 min, eller tills det mesta av vätskan kokat bort.

Bryt getost i bitar. Fyll tortillabröden med bönröra, majs- och avokadosalsa, getost och picklad rödlök. Toppa med koriander.