Linas matkasse logo
Krispig kikärtssallad med äpple

Krispig kikärtssallad med äpple

Kikärtssallad med äpple, tranbär och frasiga kavringkrutonger – här bjuder Lina på en trevlig och krispig sallad!

Krispigt, segt, sött, syrligt och salt – allt det där vill jag ha i min sallad. Särskilt när jag använder bönor och kikärter som bas, för de behöver sällskap av andra smaker och texturer. Det här är en av mina favoritsallader där bland annat krispiga äpplen möter sötsega tranbär och syrlig citron. Och sedan toppas alltihop med frasiga, salta kavringkrutonger. Gott!

2-4 portioner
kikärtssallad
1 pkt kokta kikärter
2 syrliga äpplen
1⁄2-1 rödlök
2-3 dl bladpersilja, hackad
3⁄4 dl torkade tranbär
1 msk olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 citron, rivet skal och saft


kavringkrutonger
3 skivor kavring
1 msk olja
1 msk smör
salt

Gör så här:

Skölj kikärter och låt rinna av. Hacka rödlök och bladpersilja. Tärna äpplen. Lägg i en salladsskål. Tillsätt avrunna kikärter, torkade tranbär, olja, salt och svartpeppar. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften över salladen. Blanda salladen väl. Servera med kavringkrutonger.

Bryt brödet i småbitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör och olja. Stek kavringbitarna på medelvärme tills de är krispiga. Strö över lite salt. Lägg krutongerna på ett hushållspapper.