Så gör du kall gazpacho

Så gör du kall gazpacho

Gazpacho är en kall soppa gjort på grönsaker, som inte kokas vilket gör att den är enkel och snabb att göra! Perfekt till en varm sommardag. Nedan ser du en video när Linas visar hur du gör gazpacho.

Du behöver


  • 1 gurka
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 röd paprika
  • 4 tomater
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ vitvinsvinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • saften av ½ citron


Så här tillagar du gazpacho


  1. Skär gurkan, bananschalottenlök, den röda paprikan, tomaterna och brödskivorna i grova bitar. Lägg sedan alltsammans i en stor bunke.
  2. Tillsätt därefter olivoljan, vitvinsvinägern, de krossade tomaterna, vitlöksklyftan, sockret, saltet, sambal oeleken och slutligen saften av citronen.
  3. Rör om och ställ kallt i ca 20 min.
  4. Mixa sedan gazpachon med en stavmixer så att du får en fin och slät mix.
  5. Servera direkt eller häll upp i en fin burk och ställ i kylen för senare servering eller en snabb lunch.


Hoppas det smakar!