Isglass/ice pop med mynta & lime

Sommarens godaste isglass, eller ice pop, serveras hemma hos dig! Med lime, citron och mynta gör du enkelt en supergod, svalkande och frisk isglass som är perfekt att ha redo i frysen för varma sommardagar.

Ingredienser

5-6 st portioner

  • 1 citron, skal och saft
  • 1 lime, skal och saft
  • 5 msk strösocker
  • 3 dl vatten, kokhett
  • 2-3 myntakvistar
  • Ev jordgubbar
  • Gör så här

  • Skölj citron och lime.
  • Finriv skalet (endast det yttersta) och pressa saften i en liten bunke.
  • Tillsätt strösocker och kokhett vatten.
  • Låt stå och dra i rumstemperatur 40 minuter.
  • Sila bort skalet.
  • Finhacka mynta och blanda ner i saften.
  • Häll saften i glassformar.
  • Och om du vill, lägg ner ett par jordgubbshalvor och använd skedar som glasspinnar.
  • Ställ in i frysen och frys minst 6 timmar.
  • Tips! Vill du göra små munsbitar av isglass istället för pinnglassar? Häll saften i små chokladpralinsformar eller iskubsformar istället.