Sommarens godaste isglass, eller ice pop, serveras hemma hos dig! Med lime, citron och mynta gör du enkelt en supergod, svalkande och frisk isglass som är perfekt att ha redo i frysen för varma sommardagar.
Ingredienser
5-6 st portioner
1 citron, skal och saft
1 lime, skal och saft
5 msk strösocker
3 dl vatten, kokhett
2-3 myntakvistar
Ev jordgubbar
Gör så här
Skölj citron och lime.
Finriv skalet (endast det yttersta) och pressa saften i en liten bunke.
Tillsätt strösocker och kokhett vatten.
Låt stå och dra i rumstemperatur 40 minuter.
Sila bort skalet.
Finhacka mynta och blanda ner i saften.
Häll saften i glassformar.
Och om du vill, lägg ner ett par jordgubbshalvor och använd skedar som glasspinnar.
Ställ in i frysen och frys minst 6 timmar.
Tips! Vill du göra små munsbitar av isglass istället för pinnglassar? Häll saften i små chokladpralinsformar eller iskubsformar istället.