
Hemgjort tortillabröd
Lyxa till tacosen med hemgjorda tortillabröd. Degen blir allra bäst av att få vila i kylskåpet över natten, så gör degen i förväg och ställ i kylen. Sedan är det bara att kavla ut och grädda i stekpanna innan det är dags att äta.
Ingredienser
- 360 g (6 dl) vetemjöl
- ¾ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk rapsolja
- 2½ dl hett vatten
- Rapsolja till stekning
Tips! Gräddningen i stek-pannan går snabbt, så kavla ut all deg innan du börjar steka.
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt olja och hett vatten och arbeta ihop till en deg.
- Knåda degen smidig 5 minuter.
- Dela degen i 12 bitar, forma till runda bullar och lägg dem på ett fat.
- Pudra över lite mjöl och täck med plastfolie. Ställ i kylen och låt vila minst en timme men gärna över natten.
- Kavla ut degen riktigt tunt på mjölat bakbord. Lägg ut två rena kökshanddukar och pudra över lite mjöl.
- Lägg de utkavlade rundlarna på handdukarna i väntan på gräddning.
- Grädda bröden i olja i en het panna 30-60 sekunder på varje sida.
- Häll lite olja i stekpannan mellan varje nytt bröd. Stek inte för länge, då blir de hårda.
- Servera direkt eller lägg bröden under en lätt fuktad kökshandduk tills servering!