Hemgjort tortillabröd

Lyxa till tacosen med hemgjorda tortillabröd. Degen blir allra bäst av att få vila i kylskåpet över natten, så gör degen i förväg och ställ i kylen. Sedan är det bara att kavla ut och grädda i stekpanna innan det är dags att äta.

Ingredienser

  • 360 g (6 dl) vetemjöl
  • ¾ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk rapsolja
  • 2½ dl hett vatten
  • Rapsolja till stekning
  • Tips! Gräddningen i stek-pannan går snabbt, så kavla ut all deg innan du börjar steka.

    Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt olja och hett vatten och arbeta ihop till en deg.
  • Knåda degen smidig 5 minuter.
  • Dela degen i 12 bitar, forma till runda bullar och lägg dem på ett fat.
  • Pudra över lite mjöl och täck med plastfolie. Ställ i kylen och låt vila minst en timme men gärna över natten.
  • Kavla ut degen riktigt tunt på mjölat bakbord. Lägg ut två rena kökshanddukar och pudra över lite mjöl.
  • Lägg de utkavlade rundlarna på handdukarna i väntan på gräddning.
  • Grädda bröden i olja i en het panna 30-60 sekunder på varje sida.
  • Häll lite olja i stekpannan mellan varje nytt bröd. Stek inte för länge, då blir de hårda.
  • Servera direkt eller lägg bröden under en lätt fuktad kökshandduk tills servering!