
Råa havrebars
Råa havrebars är perfekta små mellanmål att ha på lager i frysen. De är enkla att baka och smidigt förpackade i små paket att bara ta med i väskan. Och betydligt billigare än att köpa färdiga bars.
Havrebars recept
Ingredienser Ca 12 bitar
- 2 dl skållad mandel
- 4 dl havregryn
- 200 g dadlar
- 3⁄4 dl kallpressad kokosolja
- 3 krm kanel
- 11⁄2 krm kardemumma
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna. Häll skållad mandel i en blender eller hög mixerbunke och mixa till en smulig massa.
- Tillsätt havregryn, dadlar, kokosolja, kanel och kardemumma. Mixa allt till en fast massa. Knåda sedan ihop massan med händerna. Om det behövs, tillsätt en matsked vatten.
- Lägg massan på ena sidan av ett bakplåtspapper.
- Forma till en rektangel och vik över bakplåtspappret. Kavla eller stryk lätt med handen över pappret till ett jämnt lager, cirka 2 cm. Ta bort pappret och skär i 12 bitar.
- Klipp smörgåspapper eller bakplåtspapper i kvadrater och slå in bitarna i pappret.
- Lägg paketen i en burk med lock eller i en plastpåse. Förvara i frysen.