Gröna kassar för två personer!

Gröna kassar för två personer!

Vill du äta mindre kött men vet inte riktigt hur du ska gå tillväga? Du kan vara lugn, Linas Matkasse lanserar nu två nya gröna kassar som riktar sig till det mindre hushållet.

VEGOTRENDEN ÄR FORTSATT STARK!

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Axfood äter var fjärde svensk vegetariskt minst två gånger i veckan. Linas Matkasse har inte varit sen på bollen utan har sedan tidigare kunnat erbjuda Linas Veg & Flexkasse till fyra personer. Men nu utökar vi de gröna alternativen ytterligare i vårt utbud och gör det även möjligt att boka Linas Vegetariska kasse och Linas Flexitariankasse för två personer. Redan när den första matkassen lanserades 2008 hade Lina Gebäck, legitimerad dietist och medgrundare av Linas Matkasse, en ambition om att inspirera till att äta mer vegetariskt.

– Då var vegetariskt långt ifrån ett självklart val i alla hem men jag ville se till att det blev det! Både för att vi mår bra av att byta ut köttet mot mer grönt då och då, och för att det ger lägre klimatpåverkan, säger Lina Gebäck och fortsätter:

– Därför hade jag redan från start alltid en vegetarisk rätt i veckan. Med tiden har efterfrågan ökat och vårt gröna utbud vuxit. Och med de här matkassarna breddar vi vårt gröna sortiment ytterligare.

Det finns olika anledningar till varför människor väljer att äta vegetariskt, exempelvis av miljö- och hälsoskäl, etiska skäl eller religiösa skäl. Linas Vegetariska kasse är lakto-ovo-vegetarisk, vilket innebär att rätterna innehåller ägg, ost och mjölkprodukter. Proteininnehållet säkras med bland annat ärtor, bönor, mejeri och ägg.

För den som inte vill löpa hela linan ut finns det alternativa vägar att gå. Om du ingår i ett hushåll med två personer och vill prova på någonting nytt, grönt och sunt men fortfarande kunna njuta av fredagsfisken är Linas Flexitariankasse ett fullgott alternativ.

Middagarna är noga näringsberäknade av vårt menyteam vilket gör att du aldrig behöver fundera kring om eller hur du ska få i dig nödvändig näring. Ett perfekt tillfälle att våga testa dina kulinariska vingar helt enkelt!