Honungsrostad granola

Ligger det nötter kvar i skafferiet efter jul? Plocka fram dem! Och har du fröer, ta dem också. För de gör sig utmärkta att rosta till en granola. Använd receptet som utgångspunkt men ta de nötter och fröer du har hemma!

Ca 1 liter

Ingredienser

4 dl havregryn

1 dl hasselnötter

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl sesamfrön

1 dl riven kokos

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

¾ dl neutral rapsolja

¾ dl vatten

¾ dl flytande honung

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda rapsolja, vatten och flytande honung i en separat liten bunke. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda väl.

Fördela smeten i ett jämnt lager på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden. Passa noga mot slutet så att det inte bränns.

Låt svalna och häll sedan över i en burk.