Gör som Frida Fahrman – testa Linas Matkasse

Gör som Frida Fahrman – testa Linas Matkasse

Spaghetti med köttfärssås, lasagne eller kyckling i ugn? Det är klassiska rätter som går hem i de svenska köken. Det är lätt att falla in i bekanta spår och ibland kan inspirationen tryta när man vill testa vingarna i köket. Men det finns genvägar. Gör som influencern Frida Fahrman och upptäck variation i vardagen.

Du öppnar kylskåpet och ser att det ekar oroväckande tomt som på när som ett par grönsaker och lite köttfärs. Det närmar sig middagstid och du vill gärna undvika ännu en dag med spaghetti och köttfärssås. Du bestämmer dig att gå till affären men väl på plats bland överfulla hyllor och trånga gångar märker du hur du obemärkt går i bekanta spår – du kommer hem med samma varor som för ett par dagar sedan och middagarna upprepar varandra. Enligt matkommunikationsbyrån Food & Friends Matrapport 2020 handlar cirka 30 procent av svenskarna mat i butik två gånger i veckan och vardagsfavoriterna är spaghetti och köttfärssås, pastarätter och kyckling. Närmare en fjärdedel av svenskarna bestämmer sig samma dag vad det ska bli för middag till kvällen och en av tio bestämmer middagen när de väl är i affären.

Det finns genvägar som gör det möjligt att slippa lägga tid på middagsplanering och inköp i butik. Gör som Frida Fahrman och förgyll din vardag med goda, inspirerande och varierande middagar levererade direkt hem till din dörr som ger dig tid över till annat.

“Att beställa hem färdiga maträtter är en räddning i vardagen i sig, men att dessutom få välja helt fritt vilka maträtter som just vi vill ha i vår familj är det bästa som har hänt på länge!”, skriver Fahrman på sin Instagram.

Förutom att spara tid i vardagen får du möjlighet att testa vingarna i köket och laga rätter som du vanligtvis kanske inte lagar och som dessutom är noggrant planerade och framtagna av professionella kockar med utbildning på några av Sveriges bästa restauranghögskolor. På Linas Matkasse finns det möjlighet att antingen välja en färdigkomponerad matkasse med utvalda rätter för hela veckan eller att skräddarsy en egen matkasse och välja bland över 40 olika rätter – varje vecka.