
Färga ägg till påsk!
Gör så här
Koka äggen som vanligt. Anpassa koktiden efter hur du vill ha dina ägg. Skölj äggen i kallt vatten och låt svalna.
Färgbad: Koka upp ca 1 liter vatten, 1 tsk salt och 1 tsk ättika i en kastrull (vissa färgbad behöver ej kokas, se tips nedan!). Tillsätt råvaran du vill färga med. Koka 10 min och låt sedan svalna.
Lägg ner de kokta äggen i färgbaden och ställ i kylskåpet. Låt äggen färgas från 30 min upp till flera timmar, beroende på vilken intensitet du vill ha.
Färgtips!
Blått: En rejäl näve strimlad rödkål.
Grönt: En skalad rödlök i klyftor.
Beige: Kaffesump och 1 tsk curry (Kokas ej).
Rosa: Spad från inlagda rödbetor (Kokas eller späds ej med vatten).
Mörkblått: 3 msk mosade blåbär.
Melerat blått/brunt: 2 msk mosade blåbär och 2 tsk matchapulver.
Lila: Blanda rödbetsspad och rödkålsspad.