Tacokryddade böntacos med mandel

Bönor går att använda till så mycket: sallader, grytor och ja till och med bakverk. Den gör sig också utmärkt till tacos! Hemligheten med denna böntacos, är att addera hackad mandel för att få till krispigheten.

Ingredienser böntacos

  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk olja
  • 1 pkt färdigkokta svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 2 tsk oregano
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 50 g mandel, skållad och grovhackad
  • 1 lime, finrivet skal
  • Gör så här

  • Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka.
  • Tillsätt sedan oljan, bönorna och kryddorna. Rör försiktigt och låt allt bli varmt.
  • Rör sist ner mandeln och finrivet limeskal och voila din böntacos är redo!
  • Ät din böntacos i tortillabröd tillsammans med dina favorittillbehör!