Grillade bönburgare

Det är inte mycket som slår grillade hamburgare. Här tar vi en närmare titt på saftiga bönburgare att grilla i sommarkvällen.

Sugen på att testa något nytt på grillen? Då tipsar vi om en smarrig bönburgare på bland annat svarta bönor och mozzarella. Ett generellt tips när du gör hamburgare eller biffar på vegetarisk protein är att det kan vara bra att addera något slags bindemedel som exempelvis ägg och ströbröd för att undvika att burgaren faller sönder och ramlar genom gallret. Ett tips är också att använda ett grillnät eller grillplåt när du grillar vegetariska burgare eller biffar.


Bönburgare

Ingredienser
1 paket svarta bönor
100 g mozzarella
2 st ägg
1 ½ dl ströbröd
1 msk spiskummin
¾ tsk salt och rikligt med nymald svartpeppar


Gör så här:
Häll av och skölj 1 förp svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med 100 g riven mozzarella, 2 st ägg, 1 ½ dl ströbröd, 1 msk spiskummin, ¾ tsk salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min. Forma till 4 burgare/biffar och pensla med olja innan du grillar.

Smaklig måltid!